Despre ansamblu

PASUL PE CARE IL FACE ASTAZI MISCAREA ARTISTICA DE AMATORI ATRAGE DUPA SINE DEZVOLTAREA CREATIEI LITERARE, MUZICALE SI COREGRAFICE, PRIN CARE SE ASIGURA IMBOGATIREA CONTINUA CU NOI SI VALOROASE LUCRARI A REPERTORIILOR  FORMATIILOR ARTISTICE. IN MARE MASURA, DATORITA ACESTOR NOI LUCRARI, SPECTACOLELE PREZENTATE ZECILOR DE MII DE SPECTATORI SUNT MEREU MAI INTERESANTE, MAI APROAPE DE VIATA SI PREOCUPARILE CELOR CARORA LI SE ADRESEAZA, MAI ATRACTIVE.

FORMATIILE ARTISTICE FOLCLORICE DAU IN PERMANENTA SPECTACOLE CARE SE BUCURA DE APRECIEREA UNANIMA A PUBLICULUI, A JURIILOR UNOR FESTIVALURI SI CONCURSURI, CUCERINDU-SI UN LOC BINEMERITAT IN IERARHIA FORMATIILOR DIN GENUL RESPECTIV. PRINTRE ACESTEA SE NUMARA SI ANSAMBLUL FOLCLORIC TRADITIONAL „SARBA CU NAFRAMA” AL CASEI DE CULTURA A ORASULUI HIRLAU, JUDETUL IASI-ROMANIA.

ANSAMBLUL ESTE PREGATIT DE MAESTRUL COREGRAF VIOREL VATAMANIUC, IAR COLECTIVUL DE DANSATORI, SOLISTI VOCALI SI INSTRUMENTISTI ADUC PE SCENA ADEVARATE PERLE ALE FOLCLORULUI LOCAL SI ZONAL DE O RARA FRUMUSETE SI NOBLETE SPIRITUALA, CUCERIND PESTE 50 DE DIPLOME SI DISTINCTII LA FESTIVALURILE NATIONALE SI REGIONALE DE FOLCLOR.

O IMPORTANTA DEOSEBITA A FOST DATA CUGETARILOR ROSTITE PRIN INTERMEDIUL STRIGATURILOR IN VERSURI, IN REPEZICIUNEA DANSULUI SAU IN RITMUL LENT AL HORELOR. VALOAREA LOR ISTORICA ESTE DUBLATA DE VALOAREA ESTETICA, ACESTE CREATII FIIND CUNOSCUTE MARELUI PUBLIC PRIN INTERMEDIUL SPECTACOLELOR.

 UN MERIT DEOSEBIT LE REVINE DANSATORILOR, SOLISTILOR VOCALI SI INSTRUMENTISTI, CARE CU PASIUNE SI DARUIRE, CU TALENT SI PERSEVERENTA AU REALIZAT SPECTACOLE DE O RARA FRUMUSETE SI EMOTIE ARTISTICA.

REPERTORIUL ANSAMBLULUI FOLCLORIC TRADITIONAL „SARBA CU NAFRAMA” ESTE BOGAT SI VARIAT. STRADANIA NOASTRA ESTE INCUNUNATA DE BUCHETUL CELOR MAI MELODIOASE PIESE MUZICALE SI INSTRUMENTALE, DE CELE 8 SUITE DE JOCURI POPULARE CARE INSUMEAZA PESTE 30 DE PIESE DIN ZONA FOLCLORICA A HIRLAULUI, DIN ZONELE FOLCLORICE ALE JUDETULUI IASI, ALE BUCOVINEI, ALE MUNTENIEI, ALE VAII SOMESULUI SI PANA LA CELE INSPIRATE DIN FOLCLORUL AUTENTIC TIGANESC. TOATE ACESTEA II DAU ANSAMBLULUI FOLCLORIC TRADITIONAL „SARBA CU NAFRAMA” STRALUCIRE SI CULOARE.

  O MENTIUNE APARTE PENTRU GRUPUL SCOLAR TEHNIC HIRLAU – ADEVARATA PEPINIERA PENTRU ANSAMBLUL NOSTRU, CAT SI PENTRU DANSATORII DIN CADRUL LICEULUI TEORETIC DIN LOCALITATE CARE S-AU INTEGRAT ACESTUI ANSAMBLU DIN PROPRIE INITIATIVA.

   MENTIONAM SPRIJINUL MORAL SI MATERIAL PE CARE ACEASTA VERITABILA FORMATIE ARTISTICA IL PRIMESTE DIN PARTEA CENTRULUI JUDETEAN IASI PENTRU CONSERVAREA SI PROMOVAREA CULTURII TRADITIONALE, AL PRIMARIEI ORASULUI HIRLAU.

CATEVA DINTRE DISTINCTIILE SI DIPLOMELE OBTINUTE:
– Diploma de Excelenta a Festivalului International de Folclor si Arta Traditionala „Vatra” Stauceni-Botosani, 2003;
-Diploma de Excelenta a Societatii Romane de Radiodifuziune, sept. 2004;
-MARELE PREMIU al Festivalului Concurs interjudetean al ansamblurilor folclorice, editia a 38-a, Paltin-Vrancea, august 2004;
-Diplome de Excelenta ale Festivalurilor de cantece si jocuri populare traditionale „Trandafir de la Moldova”, editiile a 35-a, 36-a, 37-a, 38-a, Iasi, 2003, 2004, 2005, 2006.
-Cea mai buna formatie de dansuri a Festivalului „Serbarile holdei”, Botosani, editia a 5-a, 2004;
-Diploma de Excelenta a Festivalului Folcoric „Serbarile Padurii” Vorona, editia a 5-a, 2004;
-Diploma de participare la aniversarea a 400 de ani de la prima atestare documentara a orasului Flamanzi, 2005;
-Diploma de participare la sarbatorile oraselor Tg Neamt, Iasi, 2005, 2006.;
-Diploma de Excelenta a Festivalului International de Folclor pentru Copii si Tineret „Catalina”, Iasi, 2006;
– Diploma de Excelenta a Festivalului National al Traditiilor Populare, editia a 5-a, august 2006, Sibiu-Romania.
– Diploma de Excelenta a Festivalului de cantece si jocuri populare traditionale „Trandafir de la Moldova”, editia a XXXIX- a, octombrie 2007
– Diploma de Excelenta a Festivalului de cantece si jocuri populare traditionale „Trandafir de la Moldova”,editia a XL-a  octombrie 2008
– Marele Premiu al Festivalului International de folclor Kirkpinar, Edirne, Turcia,  29 iunie- 5 iulie 2009
– Diploma de Excelenta a Festivalului de cantece si jocuri populare traditionale „Trandafir de la Moldova”, Iasi, editia a XLI- a, octombrie 2009
– Diploma de excelenta cu prilejul organizarii celei de a XLVI-a editii a Festivalului de datini si obiceiuri de iarna, 2010

2 răspunsuri la Despre ansamblu

  1. mariana zice:

    Va felicit pentru ceea ce faceti pentru ca nu foarte multi tineri din ziua de azi se mai preocupa de ducerea mai departe a traditiei noastre .Ma mindresc cind vad atitea imagini frumoase si atitea diplome ,deoarece eu sunt din zona .
    Va felicit din suflet si sa o tineti tot asa cit mai multe premii si multtttttttttttt succes

Lasă un comentariu